Prebiotyki w jogurcie

Jogurt z probiotykami należy do tak zwanej zdrowej żywności. Oprócz niewątpliwych walorów smakowych, działa on wspomagająco na nasz układ pokarmowy i odpornościowy. Prebiotyki w jogurtach to zwykle połączenie cukrów, które nie trawią się, a jedynie stają się bardziej przyswajalne dla bakterii.

Lecznicze właściwości dobrych jogurtów.

Warto pamiętać, że jogurt zawiera sam w sobie mnóstwo pożytecznych bakterii, dlatego połączenie jogurtu z prebiotykiem spowoduje bardzo szybką poprawę stanu zdrowia chorego. Najlepsze jogurty z prebiotykami nie zawierają ani tłuszczu, ani cukru, dlatego stanowią lekkostrawne i łatwo przyswajalne źródło białka. Jogurty nie mogą zawierać konserwantów i być podgrzewane, dlatego mają krótką datę przydatności do spożycia. Dzięki wzrostowi pożytecznych bakterii, nasze zdrowie ulegnie znacznej poprawie. Po przyjmowaniu jogurtu z prebiotykami zmniejsza się skłonność do biegunek, maleje także ilość niebezpiecznych grzybów candida. Kuracja jogurtem może doprowadzić do wyleczenia grzybicy układu pokarmowego.

PODZIEL SIĘ: